Search

IBPS RRB Officer Scale 1 Exam Analysis 2020 (First Slot):

Online Prelims Examination for IBSP RRB PO 2020 was held on 12th Sep 2020. It was conducted in four slots in a day. Now we can see the Detailed Exam Analysis of IBPS RRB PO Pre 2020 (First Slot).

First Slot Review:

Good Attempts

Section Good Attempts

Reasoning Ability 26 – 32

Quantitative Aptitude 25 – 32

Over all 55 – 65

Reasoning Ability:

Topic No. of Questions

Seating Arrangement

  • Circular Seating 9 persons (In/Out)

  • Linear (Facing North with Age)

  • Unknow Seating (28 person) 15

Puzzles

  • Floor with Flat

  • Box puzzles (10 persons) 10

Inequality (Direct) 5

Coding-Decoding 5

Misc 5

Total 40

Quantitative Aptitude:

Topic No. of Questions

Number Series (Missing) 5

Quadratic Equations 5

Quantity 1 & 2 Based Questions (Q1 – Q2) 5

Data Interpretation

  • Table DI

  • Pie DI 10

Application Sums 15

Total 40



Questions Asked in IBPS RRB PO Prelims 2020 (12th Sep – 1st Slot):


Quadratic Equations: 

1). x2+9x+20=0

8y2-15y+7=0

Ans: y>x

2). x2-11x+30=0

y2+12y+36=0

Ans: x>y

3). x2+13x+40=0

y2+7y+10=0

Ans: x<=y

4). x2-20x+91=0

y2+16y+63=0

Ans: x>y

5). x2-x-12=0

y2+5y+6=0

Ans: CND

Number Series:

1). 20, 12, 14, 23, 48, ?

Logic: *0.5+2, *1+2, *1.5+2..

Ans: 122

2). 19, 20, 43, 129, ?, 2605

Logic: *1+1, *2+2, *3+3..

Ans: 520

3). 2033, ?, 2054, 2075, 2103, 2138

Logic: +7, +14, +21..

Ans: 2040

4). 520, 532, 508, 544, ?, 556

Logic: +12, -24, +36..

Ans: 496

5). 302, 142, 62, ?, 2, -8

Logic: ÷2-9, ÷2-9, ÷2-9..

Ans: 22


41 views

MB Books Pvt. Ltd.

+91-9708316298

Timing:- 11:30 AM to 5:30 PM

Sunday Closed

mbbooks.in@gmail.com

Boring Road, Patna-01

Shop

Socials

Be The First To Know

  • YouTube
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

Sign up for our newsletter

© 2010-2020 MB Books all rights reserved